Vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo blikken terug op succesvolle editie

infosecurity data cloud expo beurs

De vakbeurs Infosecurity.be is inmiddels een vaste waarde binnen de IT-sector. Voor de eerste keer werd deze gecombineerd met het nieuwe concept Data & Cloud Expo. Een combinatie die een vliegende start nam en zeer positief onthaald werd door zowel bezoekers als exposanten. De beurzen voor data, cloud en security werden gehouden op 14 en 15 maart in Brussels Expo. Samen vormen ze het grootste professionele IT-event van het land.

Onder het overkoepelende thema « Digital Driven Transformation » vonden ook dit jaar weer duizenden ICT-professionals hun weg naar Brussels Expo om er oplossingen te vinden en informatie te vergaren rond de meest actuele thema’s op het gebied van data, cloud en security.

Bezoekers konden er naast de vele nieuwigheden op de stands ook terecht voor een sterk inhoudelijk programma, interessante en interactieve sessies in het Computable Café en een blik op de toekomst in het Future Lab. Eén van de hot topics was zonder twijfel de nieuwe GDPR-wetgeving. Maar ook sessies rond Bitcoin en hacking trokken volle zalen. Philippe De Backer, staatssecretaris voor onder meer Privacy, opende daarnaast onder grote belangstelling het Computable Café. Danielle Jacobs, directeur van Beltug, werd er nadien door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. En Unify kreeg er de Computable Award Start-up of the Year uit handen van een onafhankelijke jury.

Ivo Meertens, brand manager van Jaarbeurs: “We hebben er een zeer geslaagde editie op zitten. Met het nieuwe beursconcept speelden we in op het stijgende belang van datamanagement en cloud computing. Het gevarieerde aanbod stands en infosessies dat daaruit voortkwam lag volledig in lijn met de interesses en behoeften van de hedendaagse IT-professional. De echo’s van zowel bezoekers als exposanten waren dan ook zeer positief.”

Save the date

De volgende editie zal op 20 en 21 maart 2019 plaatsvinden onder het centrale thema « Quantified World ». Wat is de impact is van allerlei intelligente oplossingen voor business en IT in diverse bedrijfstakken? En wat betekent dit op het gebied van security, data en cloud? Bezoekers komen het allemaal te weten tijdens Infosecurity.be en Data & Cloud Expo 2019!

Voor meer informatie over de beurs en de presentaties van de seminaries, surf naar Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. Verslagen van de sessies uit het Computable Café zijn te vinden op de website van Computable.be.